logo

Paardenliefhebber

Paardenliefhebbers, allemaal naar paarden toe getrokken vanuit het 'liefhebben' van deze edele viervoeters. De uitdaging, in onze prestatiegerichte maatschappij, is om steeds deze dieren te blijven liefhebben en ze niet als een gebruiksobject in te zetten om ons eigen doel te bereiken of om ons ego te strelen ten koste van hun mentale of fysieke staat van zijn.

Wees steeds objectief en kritisch

paardKijk met je ogen, voel met je hart.

Als je enkel met je ogen kijkt, zijn we snel geneigd om vanuit ons brein in hokjes te gaan klasseren.  Probeer steeds open te staan, zoals een kind iets voor de eerste maal ziet.

Door dit te combineren met het voelen vanuit je hart, vang je meer op.  Kijk naar het paard in zijn geheel.  Hoe is zijn uitstraling?  Is hij happy?  Hoe is de blik in zijn ogen?  Hoe staan zijn oren?  Denk eraan, de oren geven ook aan waar hun aandacht naartoe gaat.  Hoe wordt de staart gedragen?  Een zwiepende staart geeft irritatie aan.

Vaak laten we ons misleiden bij het zien van spectaculaire beelden.  Houd dan ook bovenstaande in de gaten en kijk verder dan je op het eerste zicht waarneemt.  Een beeld via foto of video is soms moeilijker te doorvoelen dan in ‘real life’.  Nochtans is het mogelijk.

Een gouden raad: stem je af op je hart en voel.