logo

Sensitive Horsemanship

Het Natural Horsemanship vanuit een andere invalshoek bekeken. Stel je zelf de vraag of het Natural Horsemanship 'natural' is voor het roofdier of het prooidier?

Sensitive Horsemanship neckrope/cordeo

DSC_8982 (Large)Alvorens een paard te longeren is het zéér wenselijk dat een paard meer gewicht naar zijn achterhand verplaatst en zichzelf gaat dragen.  Dit stimuleer en ontwikkel je in vrijheid.  De cordeo of neckrope is een tussenstapje in verfijning.

 
 

Enerzijds voor ons, als trainer van ons paard, zodat we het paard blijven uitnodigen in de oefeningen via onze lichaamstaal i.p.v. het touw of de longe te gaan gebruiken om iets van ons paard gedaan te krijgen.

Anderzijds ook voor het paard zodat hij zichzelf leert te dragen (rijkunstig evenwicht)  i.p.v. bijvoorbeeld op de longe  te hangen om steun te zoeken.  Longeren draagt bij aan de training van je paard.  Je paard rondjes laten lopen aan de longe tot het moe is, is iets totaal anders.

De cordeo vormt een fysieke verbinding tussen jou en je paard.  Als je innerlijke verbinding ontbreekt, kan je paard er gewoon van door gaan met zijn neckrope.  Vandaar dat je innerlijke verbinding met je paard steeds op de eerste plaats komt.

Met je innerlijke kracht kom je een héél eind verder dan met fysieke kracht.

Het is aan te raden om je paard zijn achterhand sterk te maken door training vanop de grond en hem recht te stellen alvorens je op zijn rug gaat zitten om te rijden.

Meer info lessen Sensitive Horsemanship neckrope/cordeo.